Известие

Collapse
No announcement yet.

Намалява ми маслото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Намалява ми маслото

Прави ми впечатление, че за около 200км. градско каране маслото ми намалява по щеката от средата до минимума - 500мл. Няма видими течове под капака, не съм гледал от долу под колата, но ако течеше яко щеше да има локви масло, а не съм забелязал. Някакви идеи от къде тече? Знам, че трябва да се кара на сервиз, ама поне да имам някаква ориентация какъв е проблемът и колко би ми струвало отстраняването.

това на какъв двигател и с какво масло колега. по принцип ако караш само на къси разстояния по 10-на км и колата не загрява, а и ако маслото е поостаряло и/или повечко , е нормално да изгори толкова. ако при загряла кола нямаш дим от ауспуха и саждите по него не са мазни, няма от какво да се притесняваш.
    точка

Comment

извинявам се, двигателят е 1.6twinspark, кара се до работа и после наобратно само делнични дни, дистанцията в едната посока е поне 15км., маслото е някакво японско, сменяха го преди месец и нещо (когато я купих колата), не си спомням марката, но видът му е 10W40. А и да попитам, понеже го налях цялото масло и ми свърши, но имам един литър на ELF Competition 10W40, проблем ли ще е да наливам от него? Поне ще закърпя за месец нещата докато се реша да я закарам на ремонт.

Comment

Колега ако маслото е било по тънко може да е поизгоряло , пробвай с по гъсто масалце. А иначе не битрябвало да има проблеми ако смесиш маслата .

Comment

мерси колеги

Comment

Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщение
            извинявам се, двигателят е 1.6twinspark, кара се до работа и после наобратно само делнични дни, дистанцията в едната посока е поне 15км., маслото е някакво японско, сменяха го преди месец и нещо (когато я купих колата), не си спомням марката, но видът му е 10W40. А и да попитам, понеже го налях цялото масло и ми свърши, но имам един литър на ELF Competition 10W40, проблем ли ще е да наливам от него? Поне ще закърпя за месец нещата докато се реша да я закарам на ремонт.
            а пуши ли ти през ауспуха на масло. ако поизпушва, търси темите за масления сепаратор. иначе маже да са ти сипали и някаква фалшивка, тия двигатели си искат добро масло, за него също има теми. води я на майстори които познават тоя двигател че голяма беля може да си докараш иначе.
            точка

Comment

А как изглежда маслото? Щото на един колега уж му сменили маслото и филтрите, а като погледнах после, маслото с консистенцията на боза и въздушния филтър мръсен.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

добре изглежда маслото, нормално е, не е черно или гъсто

Comment

Моята кола свикна със Еsso 15w40 и не гори много масло ,около стотина грама на 9000к-10000к.Което не е нищо.
                  Citroen C5-ko 2.0hdi black-metal

ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
                  Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..

Comment

Да не ти припушва на моменти колата, така заради запушен сепаратор ми гълташе бая масълце преди време, виж като я изрежеш в по-високи обороти какви облаци излизат, също така какви са на цвят
                    Arena Coast Customs

Comment

Прави ми впечатление, че за около 200км. градско каране маслото ми намалява по щеката от средата до минимума - 500мл. Няма видими течове под капака, не съм гледал от долу под колата, но ако течеше яко щеше да има локви масло, а не съм забелязал. Някакви идеи от къде тече? Знам, че трябва да се кара на сервиз, ама поне да имам някаква ориентация какъв е проблемът и колко би ми струвало отстраняването.
                      Колега преди да сложиш по-гъсто масло опитай с друга марка но да не е ЕЛФ или СЕЛЕНИА успех.
                      sigpic

Alfa Romeo 155, 1.8, TS

Comment

За Селенията ясно Що, ама кво му е на ЕЛФ-а?
                        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Кво да му е? Аз на GSI-ката само ЕЛФ и наливам.
                          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Аз на моята и сипвам Мобил наливно 15w40 7лв литъра и не съм имал проблеми . Тези двигатели бързо износват и няма смисал от скъпи малса , поне според мен . Даже си намерих едно руско масло 4.40лв ама ме е страх да го сипя ,че да не роди боксиорчето от него

Comment

Не си прав. При правилната грижа, си карат достатъчно боксерите. Сипвай му правилното масло и не го ръчкай студен и този мотор ще ти се отплати с дълги години хубав звук и приятно вървене.

Не ти цъкам минус на коментара, защото виждам, че си ентусиаст и една грешка е простима
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X