Прави ми впечатление, че за около 200км. градско каране маслото ми намалява по щеката от средата до минимума - 500мл. Няма видими течове под капака, не съм гледал от долу под колата, но ако течеше яко щеше да има локви масло, а не съм забелязал. Някакви идеи от къде тече? Знам, че трябва да се кара на сервиз, ама поне да имам някаква ориентация какъв е проблемът и колко би ми струвало отстраняването.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Намалява ми маслото
Collapse
X
-
това на какъв двигател и с какво масло колега. по принцип ако караш само на къси разстояния по 10-на км и колата не загрява, а и ако маслото е поостаряло и/или повечко , е нормално да изгори толкова. ако при загряла кола нямаш дим от ауспуха и саждите по него не са мазни, няма от какво да се притесняваш.точка
-
извинявам се, двигателят е 1.6twinspark, кара се до работа и после наобратно само делнични дни, дистанцията в едната посока е поне 15км., маслото е някакво японско, сменяха го преди месец и нещо (когато я купих колата), не си спомням марката, но видът му е 10W40. А и да попитам, понеже го налях цялото масло и ми свърши, но имам един литър на ELF Competition 10W40, проблем ли ще е да наливам от него? Поне ще закърпя за месец нещата докато се реша да я закарам на ремонт.
Comment
-
Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщениеизвинявам се, двигателят е 1.6twinspark, кара се до работа и после наобратно само делнични дни, дистанцията в едната посока е поне 15км., маслото е някакво японско, сменяха го преди месец и нещо (когато я купих колата), не си спомням марката, но видът му е 10W40. А и да попитам, понеже го налях цялото масло и ми свърши, но имам един литър на ELF Competition 10W40, проблем ли ще е да наливам от него? Поне ще закърпя за месец нещата докато се реша да я закарам на ремонт.точка
Comment
-
А как изглежда маслото? Щото на един колега уж му сменили маслото и филтрите, а като погледнах после, маслото с консистенцията на боза и въздушния филтър мръсен.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщениедобре изглежда маслото, нормално е, не е черно или гъстоCitroen C5-ko 2.0hdi black-metal
ФИАТ ПУНТО 1.2 96г.на жена ми
Алфа 146 1.6 т.с Алфа 156 1.8 т.с. Алфа Ромео 147 1.9 жтд 115--Ехх няма ги..
Comment
-
Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщениедобре изглежда маслото, нормално е, не е черно или гъстоArena Coast Customs
Comment
-
Първоначално публикувано от gkolarov Покажи съобщениеПрави ми впечатление, че за около 200км. градско каране маслото ми намалява по щеката от средата до минимума - 500мл. Няма видими течове под капака, не съм гледал от долу под колата, но ако течеше яко щеше да има локви масло, а не съм забелязал. Някакви идеи от къде тече? Знам, че трябва да се кара на сервиз, ама поне да имам някаква ориентация какъв е проблемът и колко би ми струвало отстраняването.
Comment
-
Кво да му е? Аз на GSI-ката само ЕЛФ и наливам.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Не си прав. При правилната грижа, си карат достатъчно боксерите. Сипвай му правилното масло и не го ръчкай студен и този мотор ще ти се отплати с дълги години хубав звук и приятно вървене.
Не ти цъкам минус на коментара, защото виждам, че си ентусиаст и една грешка е простимаI just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
Comment